Elke prestatie telt

Regelmatigheidscompetitie

Regelmatigheidscompetitie

Regelmatigheidscompetitie

VOOR WIE BESTEMD

De competitie is in beginsel bestemd voor de masters/senioren die de loopgroepen bevolken. De opzet is om de gezamenlijke deelname aan wedstrijden te stimuleren, maar ook om überhaupt de deelname aan wedstrijden te promoten/stimuleren.

WANNEER

De competitie begint in september/oktober en loopt t/m juni. De winnaars zullen bekend worden gemaakt tijdens de prijsuitreiking in juni. De prijsuitreiking vindt plaats direct na de laatste Gouwebosloop.

SCHEMA

Schema Regelmatigheidscompetitie. De wedstrijden zijn verdeeld over het jaar om te zorgen voor een regelmatige deelname. Voor de competitie is een schema opgesteld van 9 wedstrijden. Zoals je zult zien zijn de afstanden gevarieerd. De reden is dat naast het stimuleren om mee te doen eveneens getracht wordt om lopers een kennis te laten maken met een andere afstand en om iedereen een eerlijke kans te geven. De een is wat sterker op de kortere en de andere op de lange afstand. Door de gevarieerdheid heeft iedereen een kans.

VERPLICHT / NIET VERPLICHT

Heb je een slechte tijd gelopen op een niet verplichte wedstrijd, dan kun je deze tijd verbeteren door een andere loop van dezelfde afstand te lopen. Is deze tijd beter dan overschrijf je de oude tijd door de nieuwe. Hierdoor kun je blijven werken aan je positie in de ranglijst. Hierdoor is de competitie niet beperkt tot 9 wedstrijden. De vermelde niet verplichte wedstrijden in het schema zijn een suggestie en dienen om de lopers te stimuleren samen te gaan. Een niet verplichte wedstrijd kun je altijd vervangen door een andere loop van dezelfde afstand. Het enige wat belangrijk is dat de gelopen tijd te controleren is door derden. Dus de uitslag moet terug te vinden zijn op internet.Doe je een verplichte wedstrijd niet mee dan score je hier geen punten.De wedstrijden zijn verdeeld in een beperkt aantal verplichte en niet verplichte wedstrijden.

PUNTENTELLING

Per wedstrijd / afstand worden punten gegeven volgens volgende lijst:

- 1e plaats 90 punten, 2e plaats 85 punten, 3e plaats 80 punten, etc.. steeds dalen met5 punten.

Wanneer in een categorie dus meer dan 18 deelnemers zijn dan zou je 0 punten kunnen halen. De verwachting is dat dit niet het geval is. Bovenstaande puntentelling werkt in het voordeel van mensen die alle wedstrijden meedoen.

MEEDOEN EN TIJDEN BIJHOUDEN VIA INTERNET. HOE DOE IK DAT.

In de kantine hangt een bord van de RMC. Daarop hangt een uitslagenlijst waarop je een gelopen tijd kunt noteren. Op dat moment doe je mee. Simpeler kan het niet. Een andere mogelijkheid is om je gelopen tijd te mailen naar evwesting@planet.nl.

Sponsors


Ogenblik a.u.b. ...