? SC Antilope - Nieuws en verslagen Sportief Wandelen

Elke prestatie telt!

Nieuws en verslagen Sportief Wandelen

Laatste nieuws

05-11-2017

Sportief Wandel weekend 2017 Arnhem/Bennekom

Dit jaar leverde het speurwerk van Gé en Hans Z een verblijf in de Stay Okay in Arnhem op met op de zaterdag deelname aan de (georganiseerde) wandeling ‘Hoekelumse bostocht in Bennekom. Met een 5-tal auto’s vertrokken we vrijdag ochtend om 11 vanuit Waddinxveen en Boskoop richting Arnhem.

Lees meer...

19-12-2015

Linschotenloop 2015

Sportief Wandelaars naar Linschoten

Lees meer...


Nieuwsoverzicht

Sportief Wandel weekend 2017 Arnhem/Bennekom
   (05-11-2017, door: Hans Looijen)

Dit jaar leverde het speurwerk van Gé en Hans Z een verblijf in de Stay Okay in Arnhem op met op de zaterdag deelname aan de (georganiseerde) wandeling ‘Hoekelumse bostocht in Bennekom. Met een 5-tal auto’s vertrokken we vrijdag ochtend om 11 vanuit Waddinxveen en Boskoop richting Arnhem. Bij aankomst in de Stay Okay, was het nog even wachten tot alle kamers gereed waren. Een kopje koffie ging er dan ook goed in. De Stay Okay zag er ‘ouderwets gezellig’ uit en de kamers waren om door een ringetje te halen. Op de meeste kamers was wel 1 bed over, zodat je je bagage goed kwijt kon. Om 13.15 uur wachtte ons een heerlijke lunch met smaakvolle champignonsoep.
Het zonnetje scheen dus we besloten, nadat iedereen geïnstalleerd was, om de benen te gaan strekken. Dankzij de navigatievaardigheden van Ida en Anja (via hun mobiel) kregen we een goede indruk van de mooie omgeving. Door het relatief warme en vochtige weer konden we volop genieten van de vele paddenstoelen die we onderweg tegenkwamen. Na zo’n 2 uur de omgeving verkend te hebben gingen we terug naar de Stay Okay. Sommigen gingen verder met zich installeren of opfrissen, anderen begonnen aan het ‘happy hour’.
Om 7 uur stond het diner buffet voor ons klaar, Soep vooraf, hamburger, frietjes, heerlijke sla, maïskolven, aubergine plakken en een lekker toetje. Met recht voor elk wat wils. Voor de liefhebbers was er nog een kopje koffie van het huis. Na het succes van vorig jaar was het weer spelletjestijd. Ria en Yvonne hadden spelletjes Skipbo meegenomen. Na een korte instructie werd er aan 2 tafels fanatiek gespeeld om de eer! De rest van groep zat lekker te keuvelen onder het genot van een drankje. Ongemerkt verstreek de tijd en om 23.00 - 23.30 uur waren toch de meesten naar hun kamer vertrokken. De volgende morgen was het immers vroeg dag.

Zaterdagmorgen was het om kwart voor 8 aantreden voor het ontbijt, een zeer smakelijk uitgebreid buffet en voor onze groep kwam er een aparte doos met broodjes, pakjes drinken, sultana’s en een mars. Hiermee konden we zelf ons lunchpakket samen stellen. Daarna vertrokken we in kolonne naar Bennekom waar we meededen aan een georganiseerde wandeling: de Hoekelumse bostocht. Het spetterde bij aanvang een beetje, maar daar merk je onder de bomen niet al te veel van. De wandeling was goed uitgepeild. De meesten kozen voor 15 km, een 4-tal voor 25 km. De tocht voerde door bossen. Iedereen was het er over eens dat de omgeving van Bennekom werkelijk prachtig is. Onderweg werd vaak even stil gestaan om een kiekje te nemen van de mooie paddenstoelen. Na zo’n 1,5 uur kregen we (de groep van 15 km) trek in koffie en stopten we bij het panorama restaurant. Dit restaurant was heel gezellig ingericht en het uitzicht was adembenemend. We genoten van de koffie met iets lekkers! Daarna vervolgden we onze tocht. Weer genoten we van de vele paddenstoelen. Het laatste uurtje ging het gespetter over in een fikse regenbui en werden de poncho’s en regenjassen tevoorschijn gehaald. Bij thuiskomst maakten we dan ook dankbaar gebruik van een warme douche en hadden te doen met degenen die de 25 km liepen. Uren later kwamen zij als verzopen katjes binnen…
Om half 7 stond er weer een heerlijk diner buffet voor ons klaar. Dit keer gehaktballetjes (nee niet die van Ikea!), aardappelpartjes in schil, warme groentemix, haricots verts en een lekker toetje. En toen was het weer spelletjes tijd. Dit keer aan één tafel Skipbo en aan één tafel 10-duizenden. Els en Toos hadden de 10 km gelopen en hadden zodoende nog tijd om iets aardigs voor Gé en Hans te kopen. Zij werden door Yvonne op hilarische wijze in het zonnetje gezet.
Zondagochtend (een beetje) uitslapen: half 9 aan het ontbijt. Om half 10 uur reden we naar Park Sonsbeek waar we op expeditie gingen met ‘Leuker Buiten’. En het was inderdaad leuker buiten, want het zonnetje liet zich volop zien, alhoewel het wel frisjes was. Door een blokje met een cijfer te trekken werden de 4 groepen gevormd. Er werd een korte instructie gegeven en met 5 minuten ertussen vertrokken de groepen voorzien van een tas met attributen. Je moest 5 tochten afleggen en bij iedere zijsprong (verhard of onverhard) moest je d.m.v. attributen de richting bepalen. Bijv. een kompas met een soort fluit met een stokje door de gaatjes van boven naar beneden. De richting die het stokje wees moest je nemen of bijvoorbeeld door de boom die naar ui rook te ontdekken of a.d.h.v. uitgerekende tijden op een blaadje deze aangeven op een klok en dan de korte wijzer volgen. Daar kwam nog bij dat onderweg in de bomen en kennelijk ook aan hekken groene letters hingen. Die moest je opschrijven. Elke gemiste letter kostte 5 straf minuten. Kortom alle zintuigen werden aangesproken en het kwam op teamwork aan! Zeker 2 uur hebben we ons kostelijk vermaakt in het prachtige park Sonsbeek. De winnaars, de ZOKers (zaterdagochtendkanjers) kregen een leuk aandenken: een boomschors met ook het Antilope embleem erop. ‘Zooitje ongeregeld’ werd een goede tweede omdat zij bijna alle letters (op 2 na) gevonden hadden. ‘De Arnhemse meisjes’ werden derde en ‘de winnaars’ bleken de verliezers!

Voordat we de terugreis aanvaardden, hebben we nog genoten van een heerlijke lunch in restaurant De Palatijn in het park. Met dank aan Gé en Hans voor wederom een zeer geslaagd Sportief Wandel weekend.

Anneriek Mur

Deel via:

(Terug naar boven)


Linschotenloop 2015
   (19-12-2015, door: admin)

Op zaterdag 19 december, de laatste zaterdag voor Kerstmis, vond de traditionele Linschotenloop plaats. Vroeg in de ochtend vertrokken zo’n 20 Sportief Wandelaars naar Linschoten om de 10 kilometer en de halve marathon te wandelen. Tegen de middag vertrokken ook de hardlopers naar Linschoten. 

Normaal is de loop in Linschoten een strijd tegen de elementen, maar dit jaar waren de weersomstandigheden zeer zacht.

Voor de wandelaars liep de route langs polderwegen, smalle landweggetjes en af en toe door de bewoonde wereld (Oudewater en Papekop). Het is een gezellige en in goed tempo gelopen wandeling met rustpunten voor koffie, chocolademelk en erwtensoep! Aan het einde van de middags sloten de Sportief Wandelaars in het eigen clubhuis de dag af met een gezellige high tea.

Voor de hardloopwedstrijd vertrokken ongeveer 20 lopers/loopsters van SC Antilope naar Linschoten. Bij de 10,5 km waren Vincent Boere en Else Faber als eerste Antilopers bij de finish. Op de halve marathon kwamen Jaap Kruysifix en Marjon Kuiper als eerste leden van SC Antilope weer bij de sporthal in Linschoten aan. Alle anderen kijken ook tevreden terug op deze loop.

Foto's van de wandelaars staan in het foto-album

Deel via:

» Reageren? Eerst inloggen

(Terug naar boven)


Fjoertoer Egmond 2015
   (24-11-2015, door: admin)

Op 24 november was het dan eindelijk zover: de fjoertoer lopen, samen met Anjo, 25 kilometer. De weersvoorspellingen waren aanvankelijk heel slecht, maar op de dag zelf zou het pas rond 21.30 gaan regenen met windkracht 5 tot 6

Om 14 uur kwam Anjo mij ophalen. Het start- en finish punt lag bij/in het hotel Westerduin in Egmond binnen; een enorm hotel met heel veel faciliteiten voor dit soort evenementen; vandaag met 7.000 deelnemers.
Er werd in groepen gestart; onze start was om 16.40. Met dat we onze neus buiten staken begon het te regenen.....De route liep eerst van Egmond aan Zee naar Egmond Binnen. Het begon al aardig donker te worden. Langs de gehele route waren overal vuren, kaarsjes, verlichte huizen en kunstwerken, objecten, performances; heel romantisch.
De dorpjes die we passeerden waren mooi verlicht; de bewoners maakten er voor zichzelf ook een feestje van!
Hoogtepunten onderweg: de abdij van Egmond; deze was prachtig verlicht, er waren veel kerstattributen, we liepen door de kaarsenmakerij en er werd op de midwinterhoorns geblazen. In Egmond aan de Hoef was het op het dorpsplein een drukte van belang met kraampjes en terrasjes.
We vervolgden de route naar het noorden, waar we in een schaapskooi wat gedronken hebben. Een koortje zong Christmas Carols. Buiten liepen schapen, een schaapsherder en een hondje omwikkeld met gekleurde lampjes; een prachtig gezicht in het donker.
Toen in westelijke richting; naar Bergen aan Zee. Het ging steeds harder waaien; de wind loeide in de bomen en de regen striemde in onze gezichten. De regenkleding begaf het ook en we liepen te soppen in onze 'waterdichte' schoenen. We werden wel wat nerveus voor de laatste 5 kilometer langs het strand. En terecht; want aangekomen bij het strand was dit afgesloten wegens windkracht 8 tot 9.
We werden uiteindelijk met bussen teruggebracht naar Egmond aan Zee.
In het journaal hoorde ik later dat we geëvacueerd waren!!

Al met al een onvergetelijke ervaring die we samen als echte bikkels doorstaan hebben.

Deel via:

» Reageren? Eerst inloggen

(Terug naar boven)


Ameland 2015
   (17-10-2015, door: admin)

Een groep van 23 enthousiaste Sportief Wandelaars heeft het weekend van 16 t/m 18 oktober (2015) gekozen voor een sportieve wandeling in het uiterste noorden van ons land. We kozen, net als in 2014, voor een weekend op Ameland waar op zaterdag 17 oktober de "Tussen Slik en Zand"- loop georganiseerd werd.

Wij vertrokken op vrijdag rond 11 uur naar Holwerd en vandaar met de veerboot naar Ameland. Die had vanwege de mist een vertraging van een uur wat voor ons geen probleem was, want op die manier konden we de boot van een uur eerder nog nemen….! Daarbij kwam nog dat onze per post toegestuurde boottickets niet op tijd waren bezorgd zodat we ter plaatse 24 tickets extra moesten kopen. Kon snel met de organisatie geregeld worden.

Wij logeerden twee nachten in Stayokay aan de westkant, midden in de duinen en vlak bij de vuurtoren. Stayokay is een redelijk basic, maar voor o  doel heel prettig verblijf met uitstekende bedden en maaltijden.

Een perfecte organisatie en wat was het een mooie loop! De route was in een soort 8-vorm rond Nes uitgezet en liep grotendeels door de duinen en langs het strand. Heel fraai! Het maximaal aantal deelnemers was vooraf vastgesteld op 2500 wandelaars en volledig volgeboekt!

De start in Nes was op zaterdagmorgen half tien voor de naar keus uitgezette afstanden van 11-18 of 25 km . De meeste Antilopers kozen voor de route van 18 km, een paar voor de 25 of 11 km. Het was voor de deelnemers heel prettig weer: niet te warm en geen regen.

De volgende morgen stapten we bij de veerhaven op de Robbenboot, die ons in een goed half uur varen naar een drooggevallen zandplaat ( het werd eb) bracht. Op die zandplaat lag een heel grote kolonie zeerobben lekker uit te rusten, met om zich heen honderden vogels die op de zandplaat hun dagelijks portie voedsel van kleine visjes en schelpdieren bij elkaar sprokkelden.

Na deze excursie weer terug naar Holwerd en vandaar huiswaarts met het prettige gevoel dat we een fijn en gezellig weekend gehad hebben en waar iedereen met veel plezier op terugkijkt.

Gé Koppenhagen

Deel via:

» Reageren? Eerst inloggen

(Terug naar boven)

Sponsors


Ogenblik a.u.b. ...