? SC Antilope - Nieuws en verslagen Sportief Wandelen

Elke prestatie telt!

Nieuws en verslagen Sportief Wandelen

Laatste nieuws

19-12-2015

Linschotenloop 2015

Sportief Wandelaars naar Linschoten

Lees meer...

24-11-2015

Fjoertoer Egmond 2015

Verslag sportief wandelen

Lees meer...


Nieuwsoverzicht

Linschotenloop 2015
   (19-12-2015, door: admin)

Op zaterdag 19 december, de laatste zaterdag voor Kerstmis, vond de traditionele Linschotenloop plaats. Vroeg in de ochtend vertrokken zo’n 20 Sportief Wandelaars naar Linschoten om de 10 kilometer en de halve marathon te wandelen. Tegen de middag vertrokken ook de hardlopers naar Linschoten. 

Normaal is de loop in Linschoten een strijd tegen de elementen, maar dit jaar waren de weersomstandigheden zeer zacht.

Voor de wandelaars liep de route langs polderwegen, smalle landweggetjes en af en toe door de bewoonde wereld (Oudewater en Papekop). Het is een gezellige en in goed tempo gelopen wandeling met rustpunten voor koffie, chocolademelk en erwtensoep! Aan het einde van de middags sloten de Sportief Wandelaars in het eigen clubhuis de dag af met een gezellige high tea.

Voor de hardloopwedstrijd vertrokken ongeveer 20 lopers/loopsters van SC Antilope naar Linschoten. Bij de 10,5 km waren Vincent Boere en Else Faber als eerste Antilopers bij de finish. Op de halve marathon kwamen Jaap Kruysifix en Marjon Kuiper als eerste leden van SC Antilope weer bij de sporthal in Linschoten aan. Alle anderen kijken ook tevreden terug op deze loop.

Foto's van de wandelaars staan in het foto-album

Deel via:

» Reageren? Eerst inloggen

(Terug naar boven)


Fjoertoer Egmond 2015
   (24-11-2015, door: admin)

Op 24 november was het dan eindelijk zover: de fjoertoer lopen, samen met Anjo, 25 kilometer. De weersvoorspellingen waren aanvankelijk heel slecht, maar op de dag zelf zou het pas rond 21.30 gaan regenen met windkracht 5 tot 6

Om 14 uur kwam Anjo mij ophalen. Het start- en finish punt lag bij/in het hotel Westerduin in Egmond binnen; een enorm hotel met heel veel faciliteiten voor dit soort evenementen; vandaag met 7.000 deelnemers.
Er werd in groepen gestart; onze start was om 16.40. Met dat we onze neus buiten staken begon het te regenen.....De route liep eerst van Egmond aan Zee naar Egmond Binnen. Het begon al aardig donker te worden. Langs de gehele route waren overal vuren, kaarsjes, verlichte huizen en kunstwerken, objecten, performances; heel romantisch.
De dorpjes die we passeerden waren mooi verlicht; de bewoners maakten er voor zichzelf ook een feestje van!
Hoogtepunten onderweg: de abdij van Egmond; deze was prachtig verlicht, er waren veel kerstattributen, we liepen door de kaarsenmakerij en er werd op de midwinterhoorns geblazen. In Egmond aan de Hoef was het op het dorpsplein een drukte van belang met kraampjes en terrasjes.
We vervolgden de route naar het noorden, waar we in een schaapskooi wat gedronken hebben. Een koortje zong Christmas Carols. Buiten liepen schapen, een schaapsherder en een hondje omwikkeld met gekleurde lampjes; een prachtig gezicht in het donker.
Toen in westelijke richting; naar Bergen aan Zee. Het ging steeds harder waaien; de wind loeide in de bomen en de regen striemde in onze gezichten. De regenkleding begaf het ook en we liepen te soppen in onze 'waterdichte' schoenen. We werden wel wat nerveus voor de laatste 5 kilometer langs het strand. En terecht; want aangekomen bij het strand was dit afgesloten wegens windkracht 8 tot 9.
We werden uiteindelijk met bussen teruggebracht naar Egmond aan Zee.
In het journaal hoorde ik later dat we geëvacueerd waren!!

Al met al een onvergetelijke ervaring die we samen als echte bikkels doorstaan hebben.

Deel via:

» Reageren? Eerst inloggen

(Terug naar boven)


Ameland 2015
   (17-10-2015, door: admin)

Een groep van 23 enthousiaste Sportief Wandelaars heeft het weekend van 16 t/m 18 oktober (2015) gekozen voor een sportieve wandeling in het uiterste noorden van ons land. We kozen, net als in 2014, voor een weekend op Ameland waar op zaterdag 17 oktober de "Tussen Slik en Zand"- loop georganiseerd werd.

Wij vertrokken op vrijdag rond 11 uur naar Holwerd en vandaar met de veerboot naar Ameland. Die had vanwege de mist een vertraging van een uur wat voor ons geen probleem was, want op die manier konden we de boot van een uur eerder nog nemen….! Daarbij kwam nog dat onze per post toegestuurde boottickets niet op tijd waren bezorgd zodat we ter plaatse 24 tickets extra moesten kopen. Kon snel met de organisatie geregeld worden.

Wij logeerden twee nachten in Stayokay aan de westkant, midden in de duinen en vlak bij de vuurtoren. Stayokay is een redelijk basic, maar voor o  doel heel prettig verblijf met uitstekende bedden en maaltijden.

Een perfecte organisatie en wat was het een mooie loop! De route was in een soort 8-vorm rond Nes uitgezet en liep grotendeels door de duinen en langs het strand. Heel fraai! Het maximaal aantal deelnemers was vooraf vastgesteld op 2500 wandelaars en volledig volgeboekt!

De start in Nes was op zaterdagmorgen half tien voor de naar keus uitgezette afstanden van 11-18 of 25 km . De meeste Antilopers kozen voor de route van 18 km, een paar voor de 25 of 11 km. Het was voor de deelnemers heel prettig weer: niet te warm en geen regen.

De volgende morgen stapten we bij de veerhaven op de Robbenboot, die ons in een goed half uur varen naar een drooggevallen zandplaat ( het werd eb) bracht. Op die zandplaat lag een heel grote kolonie zeerobben lekker uit te rusten, met om zich heen honderden vogels die op de zandplaat hun dagelijks portie voedsel van kleine visjes en schelpdieren bij elkaar sprokkelden.

Na deze excursie weer terug naar Holwerd en vandaar huiswaarts met het prettige gevoel dat we een fijn en gezellig weekend gehad hebben en waar iedereen met veel plezier op terugkijkt.

Gé Koppenhagen

Deel via:

» Reageren? Eerst inloggen

(Terug naar boven)

Sponsors


Ogenblik a.u.b. ...