? SC Antilope - Nieuws

Elke prestatie telt!

Nieuws

Algemeen: Input Antiloper
   (01-12-2017)

Deze keer dagen we ook de pupillen en jeugd uit om een stukje te schrijven voor de Antiloper. Heb jij meegedaan aan een cross, een nieuw pr of gewoon wat leuks te vertellen over een training?

Mail dan je stukje, uiterlijk 15 december 2017, in Word naar

Wij als redactie zijn hier heel erg blij mee!

 

 

 

(Terug naar boven)


Algemeen: SNERT/WINTERRACE 2018 ZONDAG 17 DECEMBER 2017
   (21-11-2017)

 

 

 

 

                 SNERT/WINTERRACE

              ZONDAG 17 DECEMBER 2017  

 

 

 

Wat is de snert/Winterrace?

Samen met andere lopers van Antilope een route door het Gouwebos lopen/rennen en daarna met z’n allen gezellig aan de erwtensoep of broodje knakworst. De starttijden zijn zo gepland dat alle deelnemers ongeveer tegelijkertijd finishen en kunnen gaan genieten van de welverdiende snert.

Er is geen tijdregistratie maar wel een klok (zelf klokken is dus mogelijk).

Iedereen mag meedoen aan een ludieke prijsvraag waaraan een prijs(je) is verbonden.

 

Uitdaging genoeg!!    En alvast oefenen voor Linschoten!

 

STARTTIJDEN:

11.00 UUR   5 KM SPORTIEF WANDELAARS

11.00 UUR   10 KM

11.10 UUR   7,5 KM

11.20 UUR   5 KM

11.30 UUR   2,5 KM

11.35 UUR   1,5 KM (voor de pupillen)

 

Inschrijvingen vanaf 10.30 uur in het clubhuis

Inschrijfgeld 2,5 euro inclusief snert/knak en deelname prijsvraag.

 

(Terug naar boven)


Algemeen: G-groep valt in de prijzen tijdens het Sportgala
   (09-11-2017)

Vrijdag 3 november werd weer het jaarlijkse sportgala van Waddinxveen georganiseerd.
 
Door Antilope werden genomineerd:

  • Ron Stuurman            (sportman)
  • Simon Bron & team   (vrijwilliger)
  • Janneke Driesen         (vrijwilliger)
  • Tiny Engelsma            (sportvrouw)
  • G groep                      (sportploeg G) en winnaar in deze categorie

De genomineerden werden door de organisatie geïnterviewd en ontvingen een medaille.
De G-groep met Yvonne Teunissen werd winnaar in deze categorie en ontvangen een grote beker en een bos bloemen.
Van harte gefeliciteerd!!

(Terug naar boven)


Sportief Wandelen: Sportief Wandel weekend 2017 Arnhem/Bennekom
   (05-11-2017)

Dit jaar leverde het speurwerk van Gé en Hans Z een verblijf in de Stay Okay in Arnhem op met op de zaterdag deelname aan de (georganiseerde) wandeling ‘Hoekelumse bostocht in Bennekom. Met een 5-tal auto’s vertrokken we vrijdag ochtend om 11 vanuit Waddinxveen en Boskoop richting Arnhem. Bij aankomst in de Stay Okay, was het nog even wachten tot alle kamers gereed waren. Een kopje koffie ging er dan ook goed in. De Stay Okay zag er ‘ouderwets gezellig’ uit en de kamers waren om door een ringetje te halen. Op de meeste kamers was wel 1 bed over, zodat je je bagage goed kwijt kon. Om 13.15 uur wachtte ons een heerlijke lunch met smaakvolle champignonsoep.
Het zonnetje scheen dus we besloten, nadat iedereen geïnstalleerd was, om de benen te gaan strekken. Dankzij de navigatievaardigheden van Ida en Anja (via hun mobiel) kregen we een goede indruk van de mooie omgeving. Door het relatief warme en vochtige weer konden we volop genieten van de vele paddenstoelen die we onderweg tegenkwamen. Na zo’n 2 uur de omgeving verkend te hebben gingen we terug naar de Stay Okay. Sommigen gingen verder met zich installeren of opfrissen, anderen begonnen aan het ‘happy hour’.
Om 7 uur stond het diner buffet voor ons klaar, Soep vooraf, hamburger, frietjes, heerlijke sla, maïskolven, aubergine plakken en een lekker toetje. Met recht voor elk wat wils. Voor de liefhebbers was er nog een kopje koffie van het huis. Na het succes van vorig jaar was het weer spelletjestijd. Ria en Yvonne hadden spelletjes Skipbo meegenomen. Na een korte instructie werd er aan 2 tafels fanatiek gespeeld om de eer! De rest van groep zat lekker te keuvelen onder het genot van een drankje. Ongemerkt verstreek de tijd en om 23.00 - 23.30 uur waren toch de meesten naar hun kamer vertrokken. De volgende morgen was het immers vroeg dag.

Zaterdagmorgen was het om kwart voor 8 aantreden voor het ontbijt, een zeer smakelijk uitgebreid buffet en voor onze groep kwam er een aparte doos met broodjes, pakjes drinken, sultana’s en een mars. Hiermee konden we zelf ons lunchpakket samen stellen. Daarna vertrokken we in kolonne naar Bennekom waar we meededen aan een georganiseerde wandeling: de Hoekelumse bostocht. Het spetterde bij aanvang een beetje, maar daar merk je onder de bomen niet al te veel van. De wandeling was goed uitgepeild. De meesten kozen voor 15 km, een 4-tal voor 25 km. De tocht voerde door bossen. Iedereen was het er over eens dat de omgeving van Bennekom werkelijk prachtig is. Onderweg werd vaak even stil gestaan om een kiekje te nemen van de mooie paddenstoelen. Na zo’n 1,5 uur kregen we (de groep van 15 km) trek in koffie en stopten we bij het panorama restaurant. Dit restaurant was heel gezellig ingericht en het uitzicht was adembenemend. We genoten van de koffie met iets lekkers! Daarna vervolgden we onze tocht. Weer genoten we van de vele paddenstoelen. Het laatste uurtje ging het gespetter over in een fikse regenbui en werden de poncho’s en regenjassen tevoorschijn gehaald. Bij thuiskomst maakten we dan ook dankbaar gebruik van een warme douche en hadden te doen met degenen die de 25 km liepen. Uren later kwamen zij als verzopen katjes binnen…
Om half 7 stond er weer een heerlijk diner buffet voor ons klaar. Dit keer gehaktballetjes (nee niet die van Ikea!), aardappelpartjes in schil, warme groentemix, haricots verts en een lekker toetje. En toen was het weer spelletjes tijd. Dit keer aan één tafel Skipbo en aan één tafel 10-duizenden. Els en Toos hadden de 10 km gelopen en hadden zodoende nog tijd om iets aardigs voor Gé en Hans te kopen. Zij werden door Yvonne op hilarische wijze in het zonnetje gezet.
Zondagochtend (een beetje) uitslapen: half 9 aan het ontbijt. Om half 10 uur reden we naar Park Sonsbeek waar we op expeditie gingen met ‘Leuker Buiten’. En het was inderdaad leuker buiten, want het zonnetje liet zich volop zien, alhoewel het wel frisjes was. Door een blokje met een cijfer te trekken werden de 4 groepen gevormd. Er werd een korte instructie gegeven en met 5 minuten ertussen vertrokken de groepen voorzien van een tas met attributen. Je moest 5 tochten afleggen en bij iedere zijsprong (verhard of onverhard) moest je d.m.v. attributen de richting bepalen. Bijv. een kompas met een soort fluit met een stokje door de gaatjes van boven naar beneden. De richting die het stokje wees moest je nemen of bijvoorbeeld door de boom die naar ui rook te ontdekken of a.d.h.v. uitgerekende tijden op een blaadje deze aangeven op een klok en dan de korte wijzer volgen. Daar kwam nog bij dat onderweg in de bomen en kennelijk ook aan hekken groene letters hingen. Die moest je opschrijven. Elke gemiste letter kostte 5 straf minuten. Kortom alle zintuigen werden aangesproken en het kwam op teamwork aan! Zeker 2 uur hebben we ons kostelijk vermaakt in het prachtige park Sonsbeek. De winnaars, de ZOKers (zaterdagochtendkanjers) kregen een leuk aandenken: een boomschors met ook het Antilope embleem erop. ‘Zooitje ongeregeld’ werd een goede tweede omdat zij bijna alle letters (op 2 na) gevonden hadden. ‘De Arnhemse meisjes’ werden derde en ‘de winnaars’ bleken de verliezers!

Voordat we de terugreis aanvaardden, hebben we nog genoten van een heerlijke lunch in restaurant De Palatijn in het park. Met dank aan Gé en Hans voor wederom een zeer geslaagd Sportief Wandel weekend.

Anneriek Mur

(Terug naar boven)


Algemeen: Feestelijke opening van de gerenoveerde baan (met foto's van de renovatie)
   (16-10-2017)

Op zaterdag 14 oktober 2017 is de gerenoveerde baan van SC Antilope op zeer feestelijke wijze geopend. Met name Simon Bron werd daarbij in het zonnetje gezet vanwege zijn grote bemoeienis met de renovatie van de baan.

Er was een gevarieerd programma samengesteld. De opening vond om twaalf uur officieel plaats door burgemeester Cremers en onze "eigen" Irene van der Reijken. Daarna waren er demonstraties met hoogspringen, verspringen en estafette.

Meer dan 15 teams liepen daarna in wisselende samenstelling een estafette, bij de hardlopers ging het om zes rondjes van 2,5 kilometer en bij de wandelaars om 3 rondjes. Prijzen waren er voor de origineelste groepen.

Om drie uur was er voor de jeugd een zeskamp (met vijf onderdelen), wat zorgde voor hilarische taferelen. De zeskamp werd afgesloten met touwtrekken.

Het laatste onderdeel van de opening was een gezellige barbecue.

Foto's van de hele middag staan in het fotoalbum.

Ook staan er foto's over de renovatie van de baan in het fotoalbum.

(Terug naar boven)


Algemeen: Geslaagde Langs de Gouwelooop 2017
   (09-10-2017)

De omstandigheden bij de 49ste Hardloopwinkel Langs de Gouweloop waren dit jaar gunstig voor een geslaagde wedstrijd. Bijna 300 atleten vonden op zondag 8 oktober de weg naar Waddinxveen, waaronder de nodige atleten van SC Antilope. Net als vorig jaar waren start en finish in het nieuwe winkelcentrum, wat een gezellige sfeer gaf. Nieuw was dat de route van de 5 en 10 kilometer nu ook door de Triangel liep, waar de lopers werden ondersteund met opzwepende muziek.

Wethouder Lex Hofstra schoot de jongste atleetjes, 42 in totaal, weg. De jongsten tot en met 7 jaar liepen een afstand van 1000 meter. Daarna gingen ook de atleten tot en met 12 jaar van start voor hun 1,5 kilometer. In beide lopen werd fanatiek strijd geleverd.

Bij de 5 km prestatieloop, met 109 atleten, kwam Aimane Benchellal als eerste over de finish in een tijd van 16:24 minuut. De snelste dame dit jaar was Irene van der Reijken, oud-lid van SC Antilope met een tijd van 19:12 minuut. Bij de 10 km verschenen de meeste atleten (156) aan de start voor de prestatieloop. Winnaar bij de heren werd Wilfred Verhagen met een tijd van 33:17  minuut. Winnaar bij de dames werd Moniek van Lieshout met 40:31 minuut. Snelste vrouw van Waddinxveen werd Murielle Voorhout en snelste man van Waddinxveen werd Jan Folkert van Zijl. Al met al was het een geslaagd evenement.

De complete uitslagen van de 49ste Hardloopwinkel Langs de Gouwe loop zijn terug te vinden op www.uitslagen.nl.

Foto's staan in het fotoalbum.

(Terug naar boven)


Algemeen: Dringend vrijwilligers gezocht
   (30-09-2017)

Om alle activiteiten, waaraan jullie gewend zijn te kunnen blijven doen, hebben we op korte termijn dringend aanvulling nodig.
We hebben geïnventariseerd wat we op de korte- en lange termijn nodig hebben.

Kijk bij menu "mijnantilope" --> "vacatures" en geef je op bij het  

Het gaat allemaal niet van zelf en laat de actieve vrijwilligers en Antilope niet in de steek.
Voorkom dat we door te weinig hulp sommige activiteiten niet meer kunnen doen!!

 

(Terug naar boven)

Toon Pagina: 1 - 2 - [Volgende >>]

Sponsors


Ogenblik a.u.b. ...