Elke prestatie telt

Nieuws

Algemeen: Tweede Gouwebosloop
   (15-05-2018)

Tijdens de tweede Gouwebosloop zijn weer 105 lopers gefinisht. Er werd gelopen in zonnige omstandigheden. Onder de lopers was ook een groep die daarmee hun loop opstartcursus afrond.

 

De uitslagen zijn hier te vinden. Foto's staan in het fotoalbum (let op: de foto's van de start staan helaas aan het einde van de fotoserie)

De volgende Gouwebosloop is op 18 juni. Allemaal weer van harte welkom!

(Terug naar boven)


Algemeen: 28 mei start van kennismakingstrainingen bij SC Antilope
   (07-05-2018)

HARDLOPEN MET ELKAAR IS LEUKER!

Altijd al willen beginnen met hardlopen, maar heb je net nog dat zetje nodig? Of ben je al een hardloper, maar zoek je nog een loopgroep? Kom naar de speciale kennismakingstrainingen bij SC Antilope. Deze trainingen zijn bedoeld voor zowel beginners als voor gevorderde lopers.

Er wordt naast de looptraining ook aandacht besteed aan kracht- en (romp)stabiliteitsoefeningen. Om technisch goed te kunnen hardlopen is een goede (romp)balans en spierkracht essentieel. Bijkomend voordeel is dat een sterker spiercorset ook in het leven buiten het hardlopen zorgt voor een betere balans en houding.

Je kunt nu 3 GRATIS trainingen volgen om kennis te maken met deze hardlooptrainingen. De lessen worden op maandagochtend gegeven op de atletiekbaan van SC Antilope aan de Alberdingk Thijmlaan 2.

De kennismaking start op maandag 28 mei en is van 09.00 uur – 10.00 uur.

Aanmelden kan via secretariaat@scantilope.nl.

(Terug naar boven)


Algemeen: Wie doet er mee met De Ekiden in Rotterdam op 7 juli a.s. ???
   (29-04-2018)

Wie doet er mee met De Ekiden in Rotterdam op 7 juli a.s. ???

Een Ekiden is een Japanse estafetteloop. Eki betekent "plaats" en Den staat voor "bezorgen". In vroegere tijden werden in Japan namelijk belangrijke documenten door diverse lopers vliegensvlug van de ene naar de andere plaats gebracht. Het sportieve evenement Ekiden is op deze klassieke koeriersdienst gebaseerd. Het pakket documenten wordt gesymboliseerd door een sjerp, de Tasuki.

Zes personen vormen samen een team waarbij elk teamlid een eigen afstand loopt. De afstanden zijn in startvolgorde; 5km- 10km- 5km- 10km- 5km- 7,195km.In totaal wordt dit een MARATHON.
Niet alleen de koppeling tussen het individuele karakter van de loopsport en de vriendschappelijke verstandhouding van een teamsport maken deelnemen aan de Ekiden aantrekkelijk, maar ook de gezelligheid en activiteiten op het wedstrijdterrein zijn op zich al reden genoeg om mee te doen.
 
Wil je mee doen en ben je 18 jaar of ouder mail dan naar Thea v.d. Velde met vermelding van naam en afstand die je wilt lopen. ()

(Terug naar boven)


Algemeen: Eerste Gouwebosloop 2018
   (29-03-2018)

SC Antilope organiseert op donderdagavond 12 april de eerste Gouwebosloop van 2018.

Wil je je conditie eens testen, of gewoon lekker buiten met anderen een stuk hardlopen (of wandelen), kom dan op donderdagavond 12 april naar de Gouwebosloop van SC Antilope. Bij deze jaarlijkse loop voor leden zijn ook niet-leden van SC Antilope van harte welkom. Er is een afstand voor iedereen. De hardlopers kunnen 2,5, 5, 7,5 of 10 kilometer lopen. Daarnaast is er een parcours van 5 kilometer uitgezet voor wandelaars.

De Gouwebosloop start elke keer om 19.30 uur. De kosten voor deelname bedragen per keer € 3,50 voor alle afstanden. Jeugdleden van SC Antilope kunnen gratis meedoen. Inschrijven kan bij de start op het atletiekcomplex aan de Alberdingk Thijmlaan, waar ook de start en finish zijn.

De tweede Gouwebosloop vindt op dinsdag 15 mei plaats en de derde op maandag 18 juni.

(Terug naar boven)


Algemeen: Start met hardlopen bij SC Antilope
   (15-03-2018)

SC Antilope start donderdag 5 april een beginnerscursus hardlopen. In tien weken tijd wordt getraind op het lopen van een afstand van vijf kilometer. De deelnemers doen tijdens de cursus mee met de Gouwebosloop van 15 mei (tweeënhalve kilometer) en als afsluiter mee met de Gouwebosloop van 18 juni (vijf kilometer).

Iedere donderdag wordt van 20:00 tot 21:00 uur op de baan getraind bij SC Antilope aan de Alberdingk Thijmlaan 2. Professionele trainers begeleiden de hardlopers naar hun eerste vijf kilometer toe. De deelnemers krijgen een trainingsschema en loopscholing.

De cursuskosten bedragen 50 euro per deelnemer. Hiervoor krijgt men:

  • tien weken training,
  • deelname aan de Gouweboslopen op 15 mei en 18 juni,
  • een herinneringsshirt-
  • koffie en thee na de training.

De accommodatie van SC Antilope beschikt over kleedruimtes en douches.

Aanmelden kan via secretariaat@scantilope.nl

Er zijn ook op andere dagen trainingen waar ruimte is voor nieuwe leden. Zowel voor beginnende als meer ervaren hardlopers die hun techniek willen verbeteren. Hardlopen bij een atletiekvereniging is gezelliger, vergroot de discipline en motivatie, en verbetert de looptechniek.

(Terug naar boven)


Algemeen: 2e Rabobank Sponsorfietstocht op 30 juni
   (10-03-2018)

Op zaterdag 30 juni wordt de tweede Rabobank Sponsorfietstocht door de Gouwestreek verreden.

De Rabobank Sponsorfietstocht werkt heel eenvoudig. Voor iedereen die namens Antilope meedoet en de Sponsorfietstocht uitrijdt, stort de Rabobank € 5 (15 kilometer), € 10 (30 kilometer), € 20 (60 kilometer) of € 25 (wielerroute voor 80 km op de racefiets) in onze clubkas. Ga gezellig op 30 juni met je trainingsmaatjes, familie, vrienden / vriendinnen, collega's meedoen en verdien veel geld voor de club. 

(Terug naar boven)


Sportief Wandelen: Sportief Wandel weekend 2017 Arnhem/Bennekom
   (05-11-2017)

Dit jaar leverde het speurwerk van Gé en Hans Z een verblijf in de Stay Okay in Arnhem op met op de zaterdag deelname aan de (georganiseerde) wandeling ‘Hoekelumse bostocht in Bennekom. Met een 5-tal auto’s vertrokken we vrijdag ochtend om 11 vanuit Waddinxveen en Boskoop richting Arnhem. Bij aankomst in de Stay Okay, was het nog even wachten tot alle kamers gereed waren. Een kopje koffie ging er dan ook goed in. De Stay Okay zag er ‘ouderwets gezellig’ uit en de kamers waren om door een ringetje te halen. Op de meeste kamers was wel 1 bed over, zodat je je bagage goed kwijt kon. Om 13.15 uur wachtte ons een heerlijke lunch met smaakvolle champignonsoep.
Het zonnetje scheen dus we besloten, nadat iedereen geïnstalleerd was, om de benen te gaan strekken. Dankzij de navigatievaardigheden van Ida en Anja (via hun mobiel) kregen we een goede indruk van de mooie omgeving. Door het relatief warme en vochtige weer konden we volop genieten van de vele paddenstoelen die we onderweg tegenkwamen. Na zo’n 2 uur de omgeving verkend te hebben gingen we terug naar de Stay Okay. Sommigen gingen verder met zich installeren of opfrissen, anderen begonnen aan het ‘happy hour’.
Om 7 uur stond het diner buffet voor ons klaar, Soep vooraf, hamburger, frietjes, heerlijke sla, maïskolven, aubergine plakken en een lekker toetje. Met recht voor elk wat wils. Voor de liefhebbers was er nog een kopje koffie van het huis. Na het succes van vorig jaar was het weer spelletjestijd. Ria en Yvonne hadden spelletjes Skipbo meegenomen. Na een korte instructie werd er aan 2 tafels fanatiek gespeeld om de eer! De rest van groep zat lekker te keuvelen onder het genot van een drankje. Ongemerkt verstreek de tijd en om 23.00 - 23.30 uur waren toch de meesten naar hun kamer vertrokken. De volgende morgen was het immers vroeg dag.

Zaterdagmorgen was het om kwart voor 8 aantreden voor het ontbijt, een zeer smakelijk uitgebreid buffet en voor onze groep kwam er een aparte doos met broodjes, pakjes drinken, sultana’s en een mars. Hiermee konden we zelf ons lunchpakket samen stellen. Daarna vertrokken we in kolonne naar Bennekom waar we meededen aan een georganiseerde wandeling: de Hoekelumse bostocht. Het spetterde bij aanvang een beetje, maar daar merk je onder de bomen niet al te veel van. De wandeling was goed uitgepeild. De meesten kozen voor 15 km, een 4-tal voor 25 km. De tocht voerde door bossen. Iedereen was het er over eens dat de omgeving van Bennekom werkelijk prachtig is. Onderweg werd vaak even stil gestaan om een kiekje te nemen van de mooie paddenstoelen. Na zo’n 1,5 uur kregen we (de groep van 15 km) trek in koffie en stopten we bij het panorama restaurant. Dit restaurant was heel gezellig ingericht en het uitzicht was adembenemend. We genoten van de koffie met iets lekkers! Daarna vervolgden we onze tocht. Weer genoten we van de vele paddenstoelen. Het laatste uurtje ging het gespetter over in een fikse regenbui en werden de poncho’s en regenjassen tevoorschijn gehaald. Bij thuiskomst maakten we dan ook dankbaar gebruik van een warme douche en hadden te doen met degenen die de 25 km liepen. Uren later kwamen zij als verzopen katjes binnen…
Om half 7 stond er weer een heerlijk diner buffet voor ons klaar. Dit keer gehaktballetjes (nee niet die van Ikea!), aardappelpartjes in schil, warme groentemix, haricots verts en een lekker toetje. En toen was het weer spelletjes tijd. Dit keer aan één tafel Skipbo en aan één tafel 10-duizenden. Els en Toos hadden de 10 km gelopen en hadden zodoende nog tijd om iets aardigs voor Gé en Hans te kopen. Zij werden door Yvonne op hilarische wijze in het zonnetje gezet.
Zondagochtend (een beetje) uitslapen: half 9 aan het ontbijt. Om half 10 uur reden we naar Park Sonsbeek waar we op expeditie gingen met ‘Leuker Buiten’. En het was inderdaad leuker buiten, want het zonnetje liet zich volop zien, alhoewel het wel frisjes was. Door een blokje met een cijfer te trekken werden de 4 groepen gevormd. Er werd een korte instructie gegeven en met 5 minuten ertussen vertrokken de groepen voorzien van een tas met attributen. Je moest 5 tochten afleggen en bij iedere zijsprong (verhard of onverhard) moest je d.m.v. attributen de richting bepalen. Bijv. een kompas met een soort fluit met een stokje door de gaatjes van boven naar beneden. De richting die het stokje wees moest je nemen of bijvoorbeeld door de boom die naar ui rook te ontdekken of a.d.h.v. uitgerekende tijden op een blaadje deze aangeven op een klok en dan de korte wijzer volgen. Daar kwam nog bij dat onderweg in de bomen en kennelijk ook aan hekken groene letters hingen. Die moest je opschrijven. Elke gemiste letter kostte 5 straf minuten. Kortom alle zintuigen werden aangesproken en het kwam op teamwork aan! Zeker 2 uur hebben we ons kostelijk vermaakt in het prachtige park Sonsbeek. De winnaars, de ZOKers (zaterdagochtendkanjers) kregen een leuk aandenken: een boomschors met ook het Antilope embleem erop. ‘Zooitje ongeregeld’ werd een goede tweede omdat zij bijna alle letters (op 2 na) gevonden hadden. ‘De Arnhemse meisjes’ werden derde en ‘de winnaars’ bleken de verliezers!

Voordat we de terugreis aanvaardden, hebben we nog genoten van een heerlijke lunch in restaurant De Palatijn in het park. Met dank aan Gé en Hans voor wederom een zeer geslaagd Sportief Wandel weekend.

Anneriek Mur

(Terug naar boven)

Sponsors


Ogenblik a.u.b. ...