Elke prestatie telt

Nieuws

Algemeen: De winterklaverjasavonden 2018 - 2019
   (19-11-2018)

We gaan weer beginnen met het "Winter klaverjas seizoen 2018/2019’. De eerste avond is op vrijdag 7 december 2018.
De andere data’s zijn de vrijdagen: 18 januari 2019, 22 februari 2019 en 22 maart 2019.
Om in aanmerking te komen voor de beste klaverjasser van 2019, moet je minimaal 3 avonden aanwezig zijn geweest. Omdat we dit jaar wat later in het seizoen starten komt de kerstklaverjasavond te vervallen.
De avonden starten om 20.00 uur en de koffie/thee met iets lekkers staat vanaf 19.30 uur klaar.

Locatie is het clubhuis van S.C.Antilope.

We hopen weer veel tafels te kunnen vullen. Dus kun je (een beetje) klaverjassen, geef je dan op via één van onderstaande mailadressen of schrijf je naam op de lijst in de gang van het clubhuis! Het zijn leuke avonden onder het motto “de gezelligheid is "troef".
Wij hebben er weer zin in. Tot vrijdag 7 december 2018.

Klaverjasgroeten van Karin van Beek  en Gezina Atzema 

(Terug naar boven)


Algemeen: SNERT/WINTERRACE 2018 zondag 16 december
   (09-11-2018)

                 SNERT/WINTERRACE

              ZONDAG 16 DECEMBER 2018

 

Wat is de snert/Winterrace?

Samen met andere lopers van Antilope een route door het Gouwebos lopen/rennen en daarna met z’n allen gezellig aan de erwtensoep of broodje knakworst. De starttijden zijn zo gepland dat alle deelnemers ongeveer tegelijkertijd finishen en kunnen gaan genieten van de welverdiende snert.

Er is geen tijdregistratie maar wel een klok (zelf klokken is dus mogelijk).

Iedereen mag meedoen aan een ludieke prijsvraag waaraan een prijs(je) is verbonden.

Uitdaging genoeg!!    En alvast oefenen voor Linschoten!

 

STARTTIJDEN:

11.00 UUR   5 KM SPORTIEF WANDELAARS

11.00 UUR   10 KM

11.10 UUR   7,5 KM

11.20 UUR   5 KM

11.30 UUR   2,5 KM

11.35 UUR   1,5 KM (voor de pupillen)

 

Inschrijvingen vanaf 10.30 uur in het clubhuis

Inschrijfgeld 2,5 euro inclusief snert/knak en deelname prijsvraag.

(Terug naar boven)


Algemeen: 50e Langs de Gouweloop - het was weer genieten -
   (07-10-2018)

De omstandigheden bij de 50ste Hardloopwinkel Langs de Gouweloop waren dit jaar zeer gunstig voor een geslaagde wedstrijd. Veel atleten vonden op zondag 8 oktober de weg naar het Gouweplein van Waddinxveen. We hadden dit jaar ruim 20% meer inschrijvingen dan vorig jaar.

Er was een nieuwe route van vijf kilometer, die de atleten 1, 2 of 3 keer moesten lopen. Een deel van de route liep door de Triangel. Wethouder Hennie van der Wal was aanwezig om enkele keren het startschot te geven.

De jongsten tot en met 7 jaar liepen een afstand van 1000 meter, de een deed dat wat makkelijker dan de ander. Daarna gingen ook de atleten tot en met 12 jaar van start voor hun 2 kilometer. Bij de jongens was Maurice Moons van SC Antilope de winnaar, bij de meisjes kwam Fayah Bosman van SC Antilope als tweede over de finish.

De omstandigheden bij de 50ste Hardloopwinkel Langs de Gouweloop waren dit jaar zeer gunstig voor een geslaagde wedstrijd. Veel atleten vonden op zondag 8 oktober de weg naar het Gouweplein van Waddinxveen. We hadden dit jaar ruim 20% meer inschrijvingen dan vorig jaar.

Er was een nieuwe route van vijf kilometer, die de atleten 1, 2 of 3 keer moesten lopen. Een deel van de route liep door de Triangel. Wethouder Hennie van der Wal was aanwezig om enkele keren het startschot te geven.

De jongsten tot en met 7 jaar liepen een afstand van 1000 meter, de een deed dat wat makkelijker dan de ander. Daarna gingen ook de atleten tot en met 12 jaar van start voor hun 2 kilometer. Bij de jongens was Maurice Moons van SC Antilope de winnaar, bij de meisjes kwam Fayah Bosman van SC Antilope als tweede over de finish.

Bij de 5 km prestatieloop kwam Bastiaan Bretveld als eerste over de finish in een tijd van 18:02 minuut. De snelste dame dit jaar was Dorine Elffers met een tijd van 20:17 minuut. Bij de 10 km verschenen de meeste atleten aan de start. Winnaar bij de heren werd Maarten Blokland met een  tijd van 36:38  minuut, hij was tevens de snelste man van Waddinxveen. Winnaar bij de dames werd Annemarie Dekema-de Rek met 42:34 minuut. Snelste vrouw van Waddinxveen op de 10 km werd Daphne van der Loo-Poot. Nieuw dit jaar was de 15 kilometer. Winnaar bij de heren werd Jurgen Verstralen met een tijd van 54:41 minuut. Bij de dames was Heidi Quint-Frings de snelste met een tijd van 1:16:44.

De jubileumeditie, met veel lopers in het speciale jubileumshirt, was al met al een geslaagd evenement. 

Speciale dank aan de vele vrijwilligers en sponsors die weer hebben meegeholpen om van deze 50e editie weer een succes te maken!

De complete uitslagen van de 50ste Hardloopwinkel Langs de Gouwe loop zijn terug te vinden op www.uitslagen.nl.

De foto's van de loop, inclusief de voorbereidende activiteiten staan in het fotoalbum. 

 

 

 

 

 

(Terug naar boven)


Algemeen: Burgemeester traint mee bij SC Antilope
   (06-10-2018)

Zaterdagmorgen 6 oktober kwam burgemeester Evert Jan Nieuwenhuis op bezoek bij SC Antilope, dat gebruik maakte van de open uitnodiging van de burgemeester aan de sportclubs in Waddinxveen.

Namens de vereniging heette bestuurslid Daniëlle van den Berg de burgemeester van harte welkom op het sportcomplex, dat vorig jaar met hulp van de gemeente flink is opgeknapt. Ze memoreerde de verschillende talenten die SC Antilope heeft voortgebracht.

Daarna deed de burgemeester in het shirt van SC Antilope mee aan de hardlooptraining. De warming up werd gevolgd door een reguliere training, waarbij de burgemeester niet onder deed voor de andere lopers. Zelf zei hij in zijn schaarse vrije tijd ook wekelijks te hardlopen, al wil dat er door verplichtingen nog wel eens bij in schieten.

Na de nodige rondjes te hebben gelopen was het tijd voor de cooling down en werd er samen met de sportief wandelaars in het clubhuis nog gezellig nagepraat en koffie gedronken, waarna de burgemeester afscheid nam.

In het fotoalbum staan enkele foto's van het bezoek van de burgemeester. 

 

(Terug naar boven)


Algemeen: Geslaagde, maar natte Bentwoud wandeltocht
   (23-09-2018)

De wandelafdelingen van SC Antilope en AV '47 organiseerden na de nodige voorbereidingen op 23 september 2018 voor de eerste keer een eigen  wandeltocht door het Bentwoud. Op een enkele oversteek na was de tocht autovrij. Ondanks de slechte weersvoorspellingen trotseerden toch zo'n 130 wandelaars de weergoden.  Was het aan het begin van de dag nog redelijk droog, vanaf 11 uur viel er regelmatig regen.

Men kon verschillende afstanden wandelen: 5, 10, 20 of 25 kilometer. De 5 kilometer liep voor het grootste deel door het Gouwebos en kende bij de kinderboerderij in Boskoop een rustpunt. Deze afstand was vooral bedoeld voor de kleine wandelaars en was als speurtocht te lopen. De meerderheid van de lopers - iets meer dan 80 lopers -  koos, gezien de weersomstandigheden, voor de 10 kilometer. Ongeveer 30 wandelaars liepen 20 of 25 kilometer. 

Een deel van de wandelaars was lid van SC Antilope of AV '47, maar er waren ook lopers van buiten Waddinxveen of Boskoop, er was zelfs een loper uit België. 

Na vijf kilometer werden de wandelaars (van de 10, 20 en 25 kilometer) bij de piramide in het Bentwoud opgewacht door leden van de "Vrienden van het Bentwoud", die het boekje met "de mooiste wandelingen in het Bentwoud" uitreikten. Daar kon men 'vriend' worden van het Bentwoud. Ook was er de mogelijkheid om koffie of thee te drinken. En daar werd goed gebruik van gemaakt. 

Gezien de goede opkomst kan het initiatief van SC Antilope en AV '47 geslaagd genoemd worden. Het is de bedoeling om volgend jaar in september de wandeltocht opnieuw te organiseren en daarbij gebruik te maken van de opgedane ervaringen. 

Enkele foto's van de wandeltocht staan in het fotoalbum

 

 

(Terug naar boven)


Algemeen: Grote Clubactie 2018 van start gegaan
   (15-09-2018)

Zaterdag 15 september is de Grote Clubactie 2018 van start gegaan. 

SC Antilope doet al jaren mee aan de Grote Clubactie. De Grote Clubactie is een loterij voor Nederlandse verenigingen. Door loten te verkopen, krijgen de clubs extra inkomsten die ze goed kunnen gebruiken: 80% van de opbrengst gaat namelijk direct naar de clubkas. Vorig jaar heeft dat het mooie bedrag van € 1400 opgeleverd! Een deel daarvan is besteed aan activiteiten tijdens het Jeugdkamp dat begin september is gehouden. 

Het streefbedrag dit jaar is 1.250 euro, maar we hopen natuurlijk op een hoger bedrag. De loten kosten 3 euro, waarvan 2,40 euro bestemd is voor de club.

De jeugdleden doen mee door loten te verkopen via lotenboekjes. 

Naast het kopen van loten via lotenboekjes die in het clubhuis liggen, hebben de leden van SC Antilope al enkele jaren de mogelijkheid om online loten te kopen. Eenvoudig en gemakkelijk.  

Het kopen van de loten kan op op onze eigen pagina van de Grote Clubactie:  http://clubactie.nl/actie/SportclubAntilope  (via de button: "steun ons")

We hopen op jullie medewerking.

Jan van Steen, coördinator Grote Clubactie SC Antilope

(Terug naar boven)


Algemeen: RunColor aanwezig op Clubdag
   (05-09-2018)

RunColor, leverancier van onze clubkleding, zal a.s. zaterdag vanaf 13:00 uur aanwezig zijn met een stand tijdens de Clubdag. Wanneer je nog clubkleding wil bestellen, dan kan je zaterdag direct je bestelling plaatsen bij Jan Dodewaard bij de stand van RunColor.

(Terug naar boven)

Toon Pagina: 1 - 2 - [Volgende >>]

Sponsors

 

 


Ogenblik a.u.b. ...