Elke prestatie telt

Nieuws

Algemeen: Sportkleding voor Roemenië
   (25-02-2019)

Sportkleding voor Roemenië

Al jaren staat er in de kantine van jullie clubgebouw een doos met daarbij een oproep om gebruikte sportkleding in te leveren voor kansarme gezinnen in Roemenië.

Zo 2 keer per jaar komen wij van de Stichting Roemeense Kinderhulp de kleding ophalen en we zijn telkens weer verrast geworden bij het zien van de shirts en broeken die nog heel bruikbaar zijn.

Wij brengen de kleding in de zomer en in november zelf naar een paar dorpen in Roemenië. Daar leven nog veel, met name Roma gezinnen in heel slechte omstandigheden.

Wij hebben goed contact met de directeuren van de scholen en 2 kindertehuizen.

Wij informeren wie en waar de spullen goed gebruikt kunnen worden.

Wij geven het dan meestal aan de leiders van de tehuizen of aan het personeel van de school. Er worden op de scholen wel sportlessen gegeven, dus de shirts worden zeker gebruikt. Ook de trainingspakken zijn voor veel kinderen heel bruikbaar. Ook mogen we in 1 dorp nu al jaren een kledingverkoop houden.

Voor een klein bedrag kunnen de mensen dan zelf de kleding kiezen en kopen.

Het geld wat het opbrengt gaat naar de dominee van het dorp. Hij ondersteunt daarmee arme gezinnen. Hij voorziet ze regelmatig van  voedsel pakketten. Wilt u meer weten over de Stichting? Ga naar www.srkh.nl

Sponsors


Ogenblik a.u.b. ...