Elke prestatie telt

Nieuws

Algemeen: Geslaagde, maar natte Bentwoud wandeltocht
   (23-09-2018)

De wandelafdelingen van SC Antilope en AV '47 organiseerden na de nodige voorbereidingen op 23 september 2018 voor de eerste keer een eigen  wandeltocht door het Bentwoud. Op een enkele oversteek na was de tocht autovrij. Ondanks de slechte weersvoorspellingen trotseerden toch zo'n 130 wandelaars de weergoden.  Was het aan het begin van de dag nog redelijk droog, vanaf 11 uur viel er regelmatig regen.

Men kon verschillende afstanden wandelen: 5, 10, 20 of 25 kilometer. De 5 kilometer liep voor het grootste deel door het Gouwebos en kende bij de kinderboerderij in Boskoop een rustpunt. Deze afstand was vooral bedoeld voor de kleine wandelaars en was als speurtocht te lopen. De meerderheid van de lopers - iets meer dan 80 lopers -  koos, gezien de weersomstandigheden, voor de 10 kilometer. Ongeveer 30 wandelaars liepen 20 of 25 kilometer. 

Een deel van de wandelaars was lid van SC Antilope of AV '47, maar er waren ook lopers van buiten Waddinxveen of Boskoop, er was zelfs een loper uit België. 

Na vijf kilometer werden de wandelaars (van de 10, 20 en 25 kilometer) bij de piramide in het Bentwoud opgewacht door leden van de "Vrienden van het Bentwoud", die het boekje met "de mooiste wandelingen in het Bentwoud" uitreikten. Daar kon men 'vriend' worden van het Bentwoud. Ook was er de mogelijkheid om koffie of thee te drinken. En daar werd goed gebruik van gemaakt. 

Gezien de goede opkomst kan het initiatief van SC Antilope en AV '47 geslaagd genoemd worden. Het is de bedoeling om volgend jaar in september de wandeltocht opnieuw te organiseren en daarbij gebruik te maken van de opgedane ervaringen. 

Enkele foto's van de wandeltocht staan in het fotoalbum

 

 

Sponsors


Ogenblik a.u.b. ...