Elke prestatie telt

Nieuws

Algemeen: Unieke wandeltocht door het Bentwoud
   (30-08-2018)

Unieke wandeltocht in onze regio

Eindelijk heeft ook onze regio zijn eigen wandeltocht. Dankzij het Bentwoud is het mogelijk ongestoord en autovrij te wandelen in onze regio. U hoeft niet meer naar reizen maar kan vanuit huis kilometers wandelen.

Op zondag 23 september kun je de wandeltocht Ontdek het Bentwoud lopen. Het aantrekkelijke is dat je kunt kiezen uit verschillende routes van 5, 10, 20 of 25 kilometer, die je in eigen tempo kunt lopen. 

De 5 km is gratis voor de jeugd en deze kunnen meedoen aan een puzzeltocht. De 10, 20 en 25 km wandelen langs de piramide in het Bentwoud waar je eventueel koffie kunt drinken. Alle wandelaars ontvangen daar ook het boekje “De mooiste wandeling in het Bentwoud”.  Uitgereikt door de Vrienden van het Bentwoud. De 5 km wandelaars ontvangen het wandelboekje na afloop in het clubgebouw van SC Antilope.

Voor de lopers van de 20 en 25 kilometer is er een rustpunt bij restaurant Roest, dat voor iedere wandelaar een speciale aanbieding in petto heeft. Er is EHBO en verkeersregelaars zorgen voor een veilige oversteek naar het Bentwoud op het Noordeinde.

Voor kinderen is er een puzzeltocht door het Gouwebos. De kinderen krijgen na afloop een medaille!

Het wandelevenement wordt dit jaar voor het eerst georganiseerd onder auspiciën van de atletiekverenigingen S.C.Antilope uit Waddinxveen en AV '47 uit Boskoop. De Provincie Zuid-Holland, de Rabobank en Staatsbosbeheer zijn sponsors.

Foto’s gemaakt tijdens de wandeling mag je sturen naar de organisatie deze dan op de website zet.

Je kunt je op 23 september vanaf 8 uur voor € 3 inschrijven in het clubgebouw van S.C. Antilope. Leden van de landelijke wandelbond KWBN betalen € 2. Deelname van kinderen tot en met twaalf jaar is gratis. Start en finish: Alberdingk Thijmlaan 2 in Waddinxveen.

Starttijden: 25 km: van acht tot tien; 20 km: van acht tot elf. 10 km van acht tot twaalf. Voor de puzzeltocht van vijf kilometer ben je tot één uur welkom.

Meer informatie: www.ontdekhetbentwoud.nl 

Sponsors


Ogenblik a.u.b. ...