Elke prestatie telt

Nieuws

Algemeen: Dagwandeling Sportief Wandelaars
   (18-07-2018)

Sportief Wandelaars SC Antilope sluiten seizoen af

Het is traditie dat aan het einde van het wandelseizoen de Sportief Wandelaars van SC Antilope er op uit trekken voor een dagwandeling. Zaterdag 14 juli gingen zo’n twintig wandelaars onder leiding van trainer Harry Weijs naar de bossen van Wolfheze. Het was een warme dag, maar gelukkig ging een groot deel van de wandeling door bossen en liepen we redelijk beschut. De fraaie wandeling, door iedereen als pittig bestempeld, had een lengte van zo'n 17 kilometer. Het ging soms heuvel op en heuvel af, soms door het mulle zand.

Enkele keren werd er gestopt om even tot rust te komen met koffie, thee of een boterham. De eerste stop was bij kasteel Doorwerth na een kilometer of acht. Daarna ging de wandeling richting de Nederrijn, waar gestopt werd voor de lunch en het mooie uitzicht.

Na ruim vijf uur was iedereen weer terug bij het startpunt en werd er teruggereden naar Waddinxveen, waar op de atletiekbaan nog werd nagenoten met een borrel en een gezamenlijk eten. 

Tot slot werden de verschillende trainers (Ruud, Daniëlle, Harry en Ineke) bedankt voor alle trainingen van het afgelopen seizoen.

Kijk in het fotoalbum voor enkele foto's.

(Terug naar boven)


Algemeen: SC Antilope team bij Ekiden in Rotterdam
   (08-07-2018)

 

Ook dit jaar was er weer een SC Antilope team bij de Ekiden in Rotterdam. Thea van der Velde had de boel op gang gebracht, maar ze kon door de nasleep van een bronchitis niet meedoen. Thea werd vervangen door Lonneke Goei, die na afloop op de SC Antilope Facebook schreef: "Vandaag was ik non-running captain van het Antilope-team bij de Ekiden Rotterdam waar Jos, Hans, Marcel, Peter, Rob M. en Henriette in de hitte in totaal een afstand 42,2 km in 3u32m aflegden; alles vastgelegd door onze hoffotograaf en oud-lid Rob S. Zoals altijd werden de laatste 100 m gezamenlijk met het hele team afgelegd waarbij Henriette zo hard liep dat de camera het niet bij kon houden ;-)
Volgend jaar weer (en dan misschien met wat meer teams?)!"

 

(Terug naar boven)


Algemeen: Rabobank NOC*NSF Verenigingsondersteuning
   (05-07-2018)

Door een goed ontvangen pitch, gemaakt door Daniëlle van den Berg, heeft SC Antilope verenigingsondersteuning gewonnen van de regionale Rabobank. Na een eerste inventariserende ronde komen er drie sessies onder leiding van Frank van Noort, deskundige van NOC*NSF. Met zijn kennis en kunde gaan we SC Antilope sterker maken. Op 4 juli 2018 was de eerste bijeenkomst met Frank. Op flappen in de kantine kun je zien dat er hard gewerkt is.

Over de voortgang zal regelmatig gerapporteerd worden via onze interne communicatiekanalen, maar op de foto zie je vast een gedeelte van de aantekeningen van Tamara Maurits.

 

 

 

(Terug naar boven)


Algemeen: Derde Gouwebosloop
   (18-06-2018)

De derde gouwebosloop is van start gegaan met 80 deelnemers. Lekker droog weer maar wel warm.

Uitslagen zijn hier te vinden.

meer foto's zijn te vinden in het fotoalbum.

(Terug naar boven)


Algemeen: Tweede ZHM CD junioren bij SC Antilope- vrijdag 25 mei
   (23-05-2018)

Komend weekend zijn SC Antilope atleten op drie plaatsen actief: zaterdag de pupillen in Reeuwijk, vrijdagavond de jongens-junioren in Boskoop en de meisjes in Waddinxveen!
Op onze eigen baan zijn vrijdagavond vanaf 19:00 uur atletes uit de hele regio te bewonderen. De uitslagen kun je volgen op https://www.atletiek.nu/wedstrijd/main/23148/ maar het is veel leuker om te komen kijken en onze Antilopers aan te moedigen.

Voorlopige uitslagen:

D2 D1 C2 C1

(Terug naar boven)


Algemeen: Tweede Gouwebosloop
   (15-05-2018)

Tijdens de tweede Gouwebosloop zijn weer 105 lopers gefinisht. Er werd gelopen in zonnige omstandigheden. Onder de lopers was ook een groep die daarmee hun loop opstartcursus afrond.

 

De uitslagen zijn hier te vinden. Foto's staan in het fotoalbum (let op: de foto's van de start staan helaas aan het einde van de fotoserie)

De volgende Gouwebosloop is op 18 juni. Allemaal weer van harte welkom!

(Terug naar boven)


Sportief Wandelen: Sportief Wandel weekend 2017 Arnhem/Bennekom
   (05-11-2017)

Dit jaar leverde het speurwerk van Gé en Hans Z een verblijf in de Stay Okay in Arnhem op met op de zaterdag deelname aan de (georganiseerde) wandeling ‘Hoekelumse bostocht in Bennekom. Met een 5-tal auto’s vertrokken we vrijdag ochtend om 11 vanuit Waddinxveen en Boskoop richting Arnhem. Bij aankomst in de Stay Okay, was het nog even wachten tot alle kamers gereed waren. Een kopje koffie ging er dan ook goed in. De Stay Okay zag er ‘ouderwets gezellig’ uit en de kamers waren om door een ringetje te halen. Op de meeste kamers was wel 1 bed over, zodat je je bagage goed kwijt kon. Om 13.15 uur wachtte ons een heerlijke lunch met smaakvolle champignonsoep.
Het zonnetje scheen dus we besloten, nadat iedereen geïnstalleerd was, om de benen te gaan strekken. Dankzij de navigatievaardigheden van Ida en Anja (via hun mobiel) kregen we een goede indruk van de mooie omgeving. Door het relatief warme en vochtige weer konden we volop genieten van de vele paddenstoelen die we onderweg tegenkwamen. Na zo’n 2 uur de omgeving verkend te hebben gingen we terug naar de Stay Okay. Sommigen gingen verder met zich installeren of opfrissen, anderen begonnen aan het ‘happy hour’.
Om 7 uur stond het diner buffet voor ons klaar, Soep vooraf, hamburger, frietjes, heerlijke sla, maïskolven, aubergine plakken en een lekker toetje. Met recht voor elk wat wils. Voor de liefhebbers was er nog een kopje koffie van het huis. Na het succes van vorig jaar was het weer spelletjestijd. Ria en Yvonne hadden spelletjes Skipbo meegenomen. Na een korte instructie werd er aan 2 tafels fanatiek gespeeld om de eer! De rest van groep zat lekker te keuvelen onder het genot van een drankje. Ongemerkt verstreek de tijd en om 23.00 - 23.30 uur waren toch de meesten naar hun kamer vertrokken. De volgende morgen was het immers vroeg dag.

Zaterdagmorgen was het om kwart voor 8 aantreden voor het ontbijt, een zeer smakelijk uitgebreid buffet en voor onze groep kwam er een aparte doos met broodjes, pakjes drinken, sultana’s en een mars. Hiermee konden we zelf ons lunchpakket samen stellen. Daarna vertrokken we in kolonne naar Bennekom waar we meededen aan een georganiseerde wandeling: de Hoekelumse bostocht. Het spetterde bij aanvang een beetje, maar daar merk je onder de bomen niet al te veel van. De wandeling was goed uitgepeild. De meesten kozen voor 15 km, een 4-tal voor 25 km. De tocht voerde door bossen. Iedereen was het er over eens dat de omgeving van Bennekom werkelijk prachtig is. Onderweg werd vaak even stil gestaan om een kiekje te nemen van de mooie paddenstoelen. Na zo’n 1,5 uur kregen we (de groep van 15 km) trek in koffie en stopten we bij het panorama restaurant. Dit restaurant was heel gezellig ingericht en het uitzicht was adembenemend. We genoten van de koffie met iets lekkers! Daarna vervolgden we onze tocht. Weer genoten we van de vele paddenstoelen. Het laatste uurtje ging het gespetter over in een fikse regenbui en werden de poncho’s en regenjassen tevoorschijn gehaald. Bij thuiskomst maakten we dan ook dankbaar gebruik van een warme douche en hadden te doen met degenen die de 25 km liepen. Uren later kwamen zij als verzopen katjes binnen…
Om half 7 stond er weer een heerlijk diner buffet voor ons klaar. Dit keer gehaktballetjes (nee niet die van Ikea!), aardappelpartjes in schil, warme groentemix, haricots verts en een lekker toetje. En toen was het weer spelletjes tijd. Dit keer aan één tafel Skipbo en aan één tafel 10-duizenden. Els en Toos hadden de 10 km gelopen en hadden zodoende nog tijd om iets aardigs voor Gé en Hans te kopen. Zij werden door Yvonne op hilarische wijze in het zonnetje gezet.
Zondagochtend (een beetje) uitslapen: half 9 aan het ontbijt. Om half 10 uur reden we naar Park Sonsbeek waar we op expeditie gingen met ‘Leuker Buiten’. En het was inderdaad leuker buiten, want het zonnetje liet zich volop zien, alhoewel het wel frisjes was. Door een blokje met een cijfer te trekken werden de 4 groepen gevormd. Er werd een korte instructie gegeven en met 5 minuten ertussen vertrokken de groepen voorzien van een tas met attributen. Je moest 5 tochten afleggen en bij iedere zijsprong (verhard of onverhard) moest je d.m.v. attributen de richting bepalen. Bijv. een kompas met een soort fluit met een stokje door de gaatjes van boven naar beneden. De richting die het stokje wees moest je nemen of bijvoorbeeld door de boom die naar ui rook te ontdekken of a.d.h.v. uitgerekende tijden op een blaadje deze aangeven op een klok en dan de korte wijzer volgen. Daar kwam nog bij dat onderweg in de bomen en kennelijk ook aan hekken groene letters hingen. Die moest je opschrijven. Elke gemiste letter kostte 5 straf minuten. Kortom alle zintuigen werden aangesproken en het kwam op teamwork aan! Zeker 2 uur hebben we ons kostelijk vermaakt in het prachtige park Sonsbeek. De winnaars, de ZOKers (zaterdagochtendkanjers) kregen een leuk aandenken: een boomschors met ook het Antilope embleem erop. ‘Zooitje ongeregeld’ werd een goede tweede omdat zij bijna alle letters (op 2 na) gevonden hadden. ‘De Arnhemse meisjes’ werden derde en ‘de winnaars’ bleken de verliezers!

Voordat we de terugreis aanvaardden, hebben we nog genoten van een heerlijke lunch in restaurant De Palatijn in het park. Met dank aan Gé en Hans voor wederom een zeer geslaagd Sportief Wandel weekend.

Anneriek Mur

(Terug naar boven)

Sponsors


Ogenblik a.u.b. ...