Elke prestatie telt

Nieuws

Sportief Wandelen: Fjoertoer Egmond 2015
   (24-11-2015)

Op 24 november was het dan eindelijk zover: de fjoertoer lopen, samen met Anjo, 25 kilometer. De weersvoorspellingen waren aanvankelijk heel slecht, maar op de dag zelf zou het pas rond 21.30 gaan regenen met windkracht 5 tot 6

Om 14 uur kwam Anjo mij ophalen. Het start- en finish punt lag bij/in het hotel Westerduin in Egmond binnen; een enorm hotel met heel veel faciliteiten voor dit soort evenementen; vandaag met 7.000 deelnemers.
Er werd in groepen gestart; onze start was om 16.40. Met dat we onze neus buiten staken begon het te regenen.....De route liep eerst van Egmond aan Zee naar Egmond Binnen. Het begon al aardig donker te worden. Langs de gehele route waren overal vuren, kaarsjes, verlichte huizen en kunstwerken, objecten, performances; heel romantisch.
De dorpjes die we passeerden waren mooi verlicht; de bewoners maakten er voor zichzelf ook een feestje van!
Hoogtepunten onderweg: de abdij van Egmond; deze was prachtig verlicht, er waren veel kerstattributen, we liepen door de kaarsenmakerij en er werd op de midwinterhoorns geblazen. In Egmond aan de Hoef was het op het dorpsplein een drukte van belang met kraampjes en terrasjes.
We vervolgden de route naar het noorden, waar we in een schaapskooi wat gedronken hebben. Een koortje zong Christmas Carols. Buiten liepen schapen, een schaapsherder en een hondje omwikkeld met gekleurde lampjes; een prachtig gezicht in het donker.
Toen in westelijke richting; naar Bergen aan Zee. Het ging steeds harder waaien; de wind loeide in de bomen en de regen striemde in onze gezichten. De regenkleding begaf het ook en we liepen te soppen in onze 'waterdichte' schoenen. We werden wel wat nerveus voor de laatste 5 kilometer langs het strand. En terecht; want aangekomen bij het strand was dit afgesloten wegens windkracht 8 tot 9.
We werden uiteindelijk met bussen teruggebracht naar Egmond aan Zee.
In het journaal hoorde ik later dat we geëvacueerd waren!!

Al met al een onvergetelijke ervaring die we samen als echte bikkels doorstaan hebben.


Reacties

-- Reageren? Eerst inloggen --

Sponsors


Ogenblik a.u.b. ...