Elke prestatie telt

Nieuws

Algemeen: Grote Clubactie 2018 van start gegaan
   (15-09-2018)

Zaterdag 15 september is de Grote Clubactie 2018 van start gegaan. 

SC Antilope doet al jaren mee aan de Grote Clubactie. De Grote Clubactie is een loterij voor Nederlandse verenigingen. Door loten te verkopen, krijgen de clubs extra inkomsten die ze goed kunnen gebruiken: 80% van de opbrengst gaat namelijk direct naar de clubkas. Vorig jaar heeft dat het mooie bedrag van € 1400 opgeleverd! Een deel daarvan is besteed aan activiteiten tijdens het Jeugdkamp dat begin september is gehouden. 

Het streefbedrag dit jaar is 1.250 euro, maar we hopen natuurlijk op een hoger bedrag. De loten kosten 3 euro, waarvan 2,40 euro bestemd is voor de club.

De jeugdleden doen mee door loten te verkopen via lotenboekjes. 

Naast het kopen van loten via lotenboekjes die in het clubhuis liggen, hebben de leden van SC Antilope al enkele jaren de mogelijkheid om online loten te kopen. Eenvoudig en gemakkelijk.  

Het kopen van de loten kan op op onze eigen pagina van de Grote Clubactie:  http://clubactie.nl/actie/SportclubAntilope  (via de button: "steun ons")

We hopen op jullie medewerking.

Jan van Steen, coördinator Grote Clubactie SC Antilope

(Terug naar boven)


Algemeen: RunColor aanwezig op Clubdag
   (05-09-2018)

RunColor, leverancier van onze clubkleding, zal a.s. zaterdag vanaf 13:00 uur aanwezig zijn met een stand tijdens de Clubdag. Wanneer je nog clubkleding wil bestellen, dan kan je zaterdag direct je bestelling plaatsen bij Jan Dodewaard bij de stand van RunColor.

(Terug naar boven)


Algemeen: 50e Langs de Gouweloop op 7 oktober a.s.
   (01-09-2018)

Nog 5 weken te gaan en dan klinkt alweer het startschot voor de 50e Langs de Gouweloop. Een unieke loop in het Groene Hart. Dit jaar is de het de 50e keer dat Sportclub Antilope de Langs de Gouweloop organiseert. Om dit te vieren ontvangen alle lopers dit jaar het unieke lustrum shirt. 

De start en finish zijn net als andere jaren weer op het Gouweplein van het winkelcentrum Waddinxveen. Parkeren kan eventueel direct onder het winkelcentrum of op het parkeerterrein direct naast de Sporthal de Dreef, waar u zich ook kunt omkleden.

(Terug naar boven)


Algemeen: Unieke wandeltocht door het Bentwoud
   (30-08-2018)

Unieke wandeltocht in onze regio

Eindelijk heeft ook onze regio zijn eigen wandeltocht. Dankzij het Bentwoud is het mogelijk ongestoord en autovrij te wandelen in onze regio. U hoeft niet meer naar reizen maar kan vanuit huis kilometers wandelen.

Op zondag 23 september kun je de wandeltocht Ontdek het Bentwoud lopen. Het aantrekkelijke is dat je kunt kiezen uit verschillende routes van 5, 10, 20 of 25 kilometer, die je in eigen tempo kunt lopen. 

De 5 km is gratis voor de jeugd en deze kunnen meedoen aan een puzzeltocht. De 10, 20 en 25 km wandelen langs de piramide in het Bentwoud waar je eventueel koffie kunt drinken. Alle wandelaars ontvangen daar ook het boekje “De mooiste wandeling in het Bentwoud”.  Uitgereikt door de Vrienden van het Bentwoud. De 5 km wandelaars ontvangen het wandelboekje na afloop in het clubgebouw van SC Antilope.

Voor de lopers van de 20 en 25 kilometer is er een rustpunt bij restaurant Roest, dat voor iedere wandelaar een speciale aanbieding in petto heeft. Er is EHBO en verkeersregelaars zorgen voor een veilige oversteek naar het Bentwoud op het Noordeinde.

Voor kinderen is er een puzzeltocht door het Gouwebos. De kinderen krijgen na afloop een medaille!

Het wandelevenement wordt dit jaar voor het eerst georganiseerd onder auspiciën van de atletiekverenigingen S.C.Antilope uit Waddinxveen en AV '47 uit Boskoop. De Provincie Zuid-Holland, de Rabobank en Staatsbosbeheer zijn sponsors.

Foto’s gemaakt tijdens de wandeling mag je sturen naar de organisatie deze dan op de website zet.

Je kunt je op 23 september vanaf 8 uur voor € 3 inschrijven in het clubgebouw van S.C. Antilope. Leden van de landelijke wandelbond KWBN betalen € 2. Deelname van kinderen tot en met twaalf jaar is gratis. Start en finish: Alberdingk Thijmlaan 2 in Waddinxveen.

Starttijden: 25 km: van acht tot tien; 20 km: van acht tot elf. 10 km van acht tot twaalf. Voor de puzzeltocht van vijf kilometer ben je tot één uur welkom.

Meer informatie: www.ontdekhetbentwoud.nl 

(Terug naar boven)


Algemeen: Irene van der Reijken, oud lid van SC Antilope, actief bij de Europese Kampioenschappen
   (15-08-2018)

Irene van der Reijken, jarenlang lid van SC Antilope en nu trainend in Rotterdam, was één van 45 Nederlandse atleten bij de Europese Kampioenschappen atletiek, die van 7 tot 12 augustus in Berlijn zijn gehouden. Vrijdag 10 augustus liep Irene in de voorronde van de 3000 meter steeplechase. Irene is Nederlands kampioene op deze afstand. 

Doordat Irene in juli van dit jaar in Luik sneller dan de limiet van 9:55 minuut liep die haar toegang gaf tot deelname, kon ze afreizen naar Berlijn. In Luik liep ze een tijd van 9:51 minuut. De voorronde liep ze met tijd van 9:57 langzamer dan haar tijd van Luik, en moest ze in het sterke lopersveld te veel loopsters voor zich dulden om deelname aan de finale veilig te stellen.

Zelf zegt zo over haar deelname dat ze blij en tevreden terug kan kijken op een geweldig toernooi. Ze heeft er erg van genoten en ook veel geleerd.

Irene kijkt met veel plezier terug op haar tijd bij SC Antilope, waar nog steeds een aantal clubrecords op haar naam staan.

SC Antilope kan trots op haar prestatie in Berlijn zijn.

(Terug naar boven)


Algemeen: Dagwandeling Sportief Wandelaars
   (18-07-2018)

Sportief Wandelaars sluiten seizoen af

Het is traditie dat aan het einde van het wandelseizoen de Sportief Wandelaars van SC Antilope er op uit trekken voor een dagwandeling. Zaterdag 14 juli gingen zo’n twintig wandelaars onder leiding van trainer Harry Weijs naar de bossen van Wolfheze. Het was een warme dag, maar gelukkig ging een groot deel van de wandeling door bossen en liepen we redelijk beschut. De fraaie wandeling, door iedereen als pittig bestempeld, had een lengte van zo'n 17 kilometer. Het ging soms heuvel op en heuvel af, soms door het mulle zand.

Enkele keren werd er gestopt om even tot rust te komen met koffie, thee of een boterham. De eerste stop was bij kasteel Doorwerth na een kilometer of acht. Daarna ging de wandeling richting de Nederrijn, waar gestopt werd voor de lunch en het mooie uitzicht.

Na ruim vijf uur was iedereen weer terug bij het startpunt en werd er teruggereden naar Waddinxveen, waar op de atletiekbaan nog werd nagenoten met een borrel en een gezamenlijk eten. 

Tot slot werden de verschillende trainers (Ruud, Daniëlle, Harry en Ineke) bedankt voor alle trainingen van het afgelopen seizoen.

Kijk in het fotoalbum voor enkele foto's.

(Terug naar boven)


Sportief Wandelen: Sportief Wandel weekend 2017 Arnhem/Bennekom
   (05-11-2017)

Dit jaar leverde het speurwerk van Gé en Hans Z een verblijf in de Stay Okay in Arnhem op met op de zaterdag deelname aan de (georganiseerde) wandeling ‘Hoekelumse bostocht in Bennekom. Met een 5-tal auto’s vertrokken we vrijdag ochtend om 11 vanuit Waddinxveen en Boskoop richting Arnhem. Bij aankomst in de Stay Okay, was het nog even wachten tot alle kamers gereed waren. Een kopje koffie ging er dan ook goed in. De Stay Okay zag er ‘ouderwets gezellig’ uit en de kamers waren om door een ringetje te halen. Op de meeste kamers was wel 1 bed over, zodat je je bagage goed kwijt kon. Om 13.15 uur wachtte ons een heerlijke lunch met smaakvolle champignonsoep.
Het zonnetje scheen dus we besloten, nadat iedereen geïnstalleerd was, om de benen te gaan strekken. Dankzij de navigatievaardigheden van Ida en Anja (via hun mobiel) kregen we een goede indruk van de mooie omgeving. Door het relatief warme en vochtige weer konden we volop genieten van de vele paddenstoelen die we onderweg tegenkwamen. Na zo’n 2 uur de omgeving verkend te hebben gingen we terug naar de Stay Okay. Sommigen gingen verder met zich installeren of opfrissen, anderen begonnen aan het ‘happy hour’.
Om 7 uur stond het diner buffet voor ons klaar, Soep vooraf, hamburger, frietjes, heerlijke sla, maïskolven, aubergine plakken en een lekker toetje. Met recht voor elk wat wils. Voor de liefhebbers was er nog een kopje koffie van het huis. Na het succes van vorig jaar was het weer spelletjestijd. Ria en Yvonne hadden spelletjes Skipbo meegenomen. Na een korte instructie werd er aan 2 tafels fanatiek gespeeld om de eer! De rest van groep zat lekker te keuvelen onder het genot van een drankje. Ongemerkt verstreek de tijd en om 23.00 - 23.30 uur waren toch de meesten naar hun kamer vertrokken. De volgende morgen was het immers vroeg dag.

Zaterdagmorgen was het om kwart voor 8 aantreden voor het ontbijt, een zeer smakelijk uitgebreid buffet en voor onze groep kwam er een aparte doos met broodjes, pakjes drinken, sultana’s en een mars. Hiermee konden we zelf ons lunchpakket samen stellen. Daarna vertrokken we in kolonne naar Bennekom waar we meededen aan een georganiseerde wandeling: de Hoekelumse bostocht. Het spetterde bij aanvang een beetje, maar daar merk je onder de bomen niet al te veel van. De wandeling was goed uitgepeild. De meesten kozen voor 15 km, een 4-tal voor 25 km. De tocht voerde door bossen. Iedereen was het er over eens dat de omgeving van Bennekom werkelijk prachtig is. Onderweg werd vaak even stil gestaan om een kiekje te nemen van de mooie paddenstoelen. Na zo’n 1,5 uur kregen we (de groep van 15 km) trek in koffie en stopten we bij het panorama restaurant. Dit restaurant was heel gezellig ingericht en het uitzicht was adembenemend. We genoten van de koffie met iets lekkers! Daarna vervolgden we onze tocht. Weer genoten we van de vele paddenstoelen. Het laatste uurtje ging het gespetter over in een fikse regenbui en werden de poncho’s en regenjassen tevoorschijn gehaald. Bij thuiskomst maakten we dan ook dankbaar gebruik van een warme douche en hadden te doen met degenen die de 25 km liepen. Uren later kwamen zij als verzopen katjes binnen…
Om half 7 stond er weer een heerlijk diner buffet voor ons klaar. Dit keer gehaktballetjes (nee niet die van Ikea!), aardappelpartjes in schil, warme groentemix, haricots verts en een lekker toetje. En toen was het weer spelletjes tijd. Dit keer aan één tafel Skipbo en aan één tafel 10-duizenden. Els en Toos hadden de 10 km gelopen en hadden zodoende nog tijd om iets aardigs voor Gé en Hans te kopen. Zij werden door Yvonne op hilarische wijze in het zonnetje gezet.
Zondagochtend (een beetje) uitslapen: half 9 aan het ontbijt. Om half 10 uur reden we naar Park Sonsbeek waar we op expeditie gingen met ‘Leuker Buiten’. En het was inderdaad leuker buiten, want het zonnetje liet zich volop zien, alhoewel het wel frisjes was. Door een blokje met een cijfer te trekken werden de 4 groepen gevormd. Er werd een korte instructie gegeven en met 5 minuten ertussen vertrokken de groepen voorzien van een tas met attributen. Je moest 5 tochten afleggen en bij iedere zijsprong (verhard of onverhard) moest je d.m.v. attributen de richting bepalen. Bijv. een kompas met een soort fluit met een stokje door de gaatjes van boven naar beneden. De richting die het stokje wees moest je nemen of bijvoorbeeld door de boom die naar ui rook te ontdekken of a.d.h.v. uitgerekende tijden op een blaadje deze aangeven op een klok en dan de korte wijzer volgen. Daar kwam nog bij dat onderweg in de bomen en kennelijk ook aan hekken groene letters hingen. Die moest je opschrijven. Elke gemiste letter kostte 5 straf minuten. Kortom alle zintuigen werden aangesproken en het kwam op teamwork aan! Zeker 2 uur hebben we ons kostelijk vermaakt in het prachtige park Sonsbeek. De winnaars, de ZOKers (zaterdagochtendkanjers) kregen een leuk aandenken: een boomschors met ook het Antilope embleem erop. ‘Zooitje ongeregeld’ werd een goede tweede omdat zij bijna alle letters (op 2 na) gevonden hadden. ‘De Arnhemse meisjes’ werden derde en ‘de winnaars’ bleken de verliezers!

Voordat we de terugreis aanvaardden, hebben we nog genoten van een heerlijke lunch in restaurant De Palatijn in het park. Met dank aan Gé en Hans voor wederom een zeer geslaagd Sportief Wandel weekend.

Anneriek Mur

(Terug naar boven)

Sponsors

 

 


Ogenblik a.u.b. ...